Rallarloppen 2

Rallarloppets reservalternativ

Torsdag 7 feb… och det mindre trevliga mildvädret, med regn o flera plusgrader  har tyvärr gjort sin entré över södra Sverige, så även över Rallarloppsterrängen.
Snötäcket håller ihop än så länge och är tillfredställande, men de kommande dagarnas prognos ser inte så upplyftande ut för oss som gillar snö, minusgrader och skidåkning.
Rallarloppet har två reservalternativ om det ej går att åka skidor hela vägen mellan Bottnaryd och Hallbystugan.  Alternativ 1 natursnö, och alternativ 2 konstsnö.  Alternativ 2 är det som säkerställer att Rallarloppet kommer att köras 17 feb ifall natursnön smälter bort.

1.       En längre varvbana med start och mål vid Bottnaryds IP, liknande den som var vid ReservRallarn. Men den kommer att erbjuda full Rallarloppsdistans 40 och 20km. Terrängen runt Bottnaryd och banvallen mot Västra Jära dvs första halvan av banan, är det område idag som vi har mest natursnö, dessutom mer skyddat. Exakt hur denna bana kommer att se ut, återkommer vi till om det blir möjligt.  
 
2.      Hallbystugans konstsnöspår, med en varvbana om ca 4km. Denna banan är ej hotad av något mildväder i första taget utan håller kanonfint även om det är milt ända fram till Rallarloppet.  Start och mål i blir i så fall vid Hallbystugan. Detta alternativ har använts senast 2017.  I år är konstsnöspåret i mycket bra skick, avseevärt bredare och dessutom tjockare med snö än tidigare konstsnö år.

Vi återkommer med mer uppdatering av snöläget till helgen.
/  Tävlingsledningen

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

-

Senaste nyheter