Rallarloppen 2

Lägesrapport 12 jan

Fredag 12 jan, 9 dagar kvar till Rallarloppet 2018.

Det har varit minusgrader över i Rallarloppsspåret övervägande del senaste veckan om än inte så många. Värre dock att det inte fallit ner någon natursnö i någon större omfattning.
Rallarloppsspåret mellan Bottnaryd och Hallbystugan är till övervägande del snöfritt.
Att loppet ska kunna köras hela originalsträckningen nästa söndag är med rådande prognos framåt inte sannolikt. Visserligen välkomna minusgrader men inte så mycket nederbörd som krävs.
Vi jobbar dock vidare med 2 fina alternativ som bägge är på natursnö.
Alternativ 1 är om det kommer eller vi får säkra prognoser  ca 10-15 cm snö runt Västra Jära som är en snösäker del på banan. Där ligger oftast mest med snö. Det var där som ReservRallarn genomfördes 2016. Då kan vi få ihop en varvslinga om ca 10 km på natursnö. Där är markunderlaget dessutom väldigt bra o kräver inte så mycket snö som vissa andra delar på banan. Här får vi dessutom skidåkning på banvallen och äkta Rallarloppskänsla.
Alternativ två är höjderna några km söder om Bottnaryd, runt Älgaryd i närheten av Komosse. Där har vi skissat fram en trevlig  7 km varvslinga på skogsvägar, åkrar och öppna fält.  Uppe på denna höghöjdsbana ca 300m ö h, är det ännu snösäkrare och  idag några cm snö, samt i regel några grader kallare än utmed ordinarie banan.
Då väderläget inför kommande veckan ser ut att balansera på gränsen så håller vi dessa två alternativ öppna.
Konstsnöalternativet vid Hallbystugan som vi använt flera gånger, senast i fjol är idag ej realistiskt då det varit svaga minusgrader och kämpigt att få till ordentligt med snö. Finns idag  650 m preparerat,  och tillverkning pågår. Här ligger huvudfokus på att säkra snötillgången inför Junior-SM på skidor  14-18 feb.
Vi hoppas och tror kunna ta ett beslut om Rallarloppet blir av eller ej på söndag 14 jan eller senast måndag 15 jan. Ordinarie anmälan öppen minst t o m 16 jan.
Nästa besked, preliminärt eller definitivt kommer söndag kväll!
Håll tummarna.
/ Tävlingsledningen

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

-

Senaste nyheter