Rallarloppen 2

LöpRallarn med glada barn 

LöpRallarn avgjordes under närmast perfekta förhållanden   sensommarvärme, solsken och torrt väder.  Det var en hel del nyheter som väntade deltagarna, då både start och mål nu var förlagt till Bottnaryds IP. Därtill så var det nya natursköna bansträckningar samt även klasser för de allra yngsta. Det var extra roligt o se att dryga 70-talet barn i åldrarna 3-12 år kom till start, och där distansen var mellan 1 och 2,5 km.  Det var ide l glada barn som på pigga ben spurtade i mål, mot den hägrande medaljen och välförtjänt glass!
I LöpRallarns huvudklasser herr och dam över 15 km så var det två klara segrare som sololöpte in mot målet. I herrarnas elitklass så segrade Erik Karlsson OK Alehof, före hemmafavoriten och skidorienteringsvärldsmästaren Peter Arnesson Bottnaryds IF. På tredje ytterligare en stark lokal löpare iform av skidåkaren  Oskar Lund IK Vista. Åt Erik Karlsson fanns dock inget att göra för vare sig Arnesson eller Lund och han hade redan vid varvningen ledning med dryga halvminuten och kunde springa ohotad på sista varvet mot en säker seger.
I damernas elitklass, även den över 15 km , segrade Kristin Dahlqvist IK Hakarpspojkarna  lika klart som herrsegraren. Kristin var dryga 1,5 min före  Annika Duvek Skillingaryds FK och  Stina Petersson IK Hakarpspojkarna på tredje plats.   
I samband med LöpRallarn så delades även Rallarmedaljen ut till de som klarat alla tre Rallarloppen, skidor, cykel och löpning över de längre distanserna under ett o samma år. 2016 blev det en exklusiv skara om 8 Rallare som fick den speciella Rallarmedaljen med titeln ”Rallare 2016”.  Foto med namn på årets Rallare kommer inom kort publiceras.
För bilder och filmklip från dagen kolla in Rallarloppens facebooksida.
https://www.facebook.com/Rallarloppen/
Stort tack till alla deltgare, publik och funktionärer för en rolig Rallarloppsdag!
Vi återkommer med datum till Rallarloppet på skidor inom kort.

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

-

Senaste nyheter

Etikettmoln