Rallarloppen 2

Reservrallarn i mål 

Damsegrarinnan Kristin Barkman . (foto Eskil Laago)
Damsegrarinnan Kristin Barkman . (foto Eskil Laago)
Tättrion H21, segraren Oscar Claesson , tätt följde av Johan Kanto och Peter Arnesson. Tättrion H21, segraren Oscar Claesson , tätt följde av Johan Kanto och Peter Arnesson.
Rallarloppets reservvariant, som fick namnet ReservRallarn,  kunde under mycket fina förutsättningar avgöras idag söndag 13 mars. Det räddade således årets Rallarlopp där originalvarianten fick ställas in pga snöbrist 31 jan.  Nu var det desto vackrare, vårvinterskidåkning i södra Sverige när den är som bäst, gott om snö, skön temperatur och fina spår, där varvet mätte 10 km. Det var bara solen som saknades, men glada skidåkare, publik och funktionärer skapade ändå solskensinramning. På klassisk Rallarloppsmark, vid gamla Västra Jära station, banvallen, mitt emellan Bottnaryd och Hallbystugan var snödjupet 20-30cm och platsen för både start och mål. Provisorisk tävlingscentrum, byggdes upp.   Distanserna halverade utifrån grundkonceptet, nu var det 20 el 10 km som gällde.  Glädjande att drygt 100 talet skidåkare av både elit- och motionärskategorin lockades ut, så här veckan efter Vasaloppet. Sista racet för säsongen för en hel del, medans elitåkarna har några drabbningar norröver kvar.
Tävlingsmässigt så blev det fin underhållning där  hemmaåkarna från Hallby och Bottnaryd höll sig väl framme. I herrarnas elitklass bildades en trio på första varvet, bestående av Peter Arnesson Ulricehamns IF ( fd Bottnaryd och Hallby) , Oscar Claesson IF Hallby SOK och åkstarke Johan Kanto IK Stern. Det var också Kanto som tog spurtpriset vid 10 km.  Trion höll ihop hela andra varvet och in på upploppet blev det en dundrande spurtfinal, där Oscar Claesson var den som var allra starkast o segrade med en halv skidlängd. Arnesson två och Kanto på tredje plats.   Damklassen blev en solouppvisning av Kristin Barkman, även hon IF Hallby SOK.  Maria Gustavsson Bottnaryds IF på andra plats dryga 3 min bakom och Stina Nero Mullsjö SOK trea.  På korta banan  10 km var en ung Hallbyduo allra snabbast.  Oscar Claesson yngre bröder Benjamin och Gabriel, bägge IF Hallby SOK, svarade för en suverän insats. Spurtstrid även här, där Benjamin var allra starkast. Bland tjejerna på korta banan var Eva-Kristina Gustavsson, Specialfastigheter allra snabbast.
Vi från arrangörshåll och tävlingsledning inom Bottnaryds IF och  IF Hallby SOK, tackar alla deltagare, ledare, publik och funktionärer för en härlig skiddag, Rallarloppet 2016! Ett extra stort Tack också till VIP  Jära restaurang för att vi fick hysa in oss och låna lokaler!
Nu väntar CykelRallarn härnäst, 5 juni. Varmt välkomna då!.  Foto  Eskil Laago
Massor av härliga bilder på Rallarloppens facebooksida https://www.facebook.com/Rallarloppen/.

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

-

Senaste nyheter

Etikettmoln