Rallarloppen 2

OM CykelRallarn 2015

I herrarnas tävlingsklass gjorde Michael Stjermquist tävlandes för IHKP en tuff satsning och ryckte ifrån i ett tidigt skede och tog hem samtliga bergspriser. Vid bergspriset uppe vid Gunillaberg och banans högsta punkt så var ledningen närmare två minuter. Därefter kom en jagande klunga med ungefär fem cyklister.   Satsningen höll dock ända i mål, även om efterföljarna med Dennis Wahlqvist tävlandes för Allbike och  Daniel Brengdahl CK Hymer i spetsen tog in mycket på slutet. Det skiljde till slut bara 20 sekunder mellan Michael och tvåan Dennis, och  det var en riktigt nöjd segrare som trots krampande ben lyckades kämpa ända in till mål! Årets bana var förlängd och cirka två kilometer längre än fjolårets. Tittar vi på segrartiderna så ser vi att justerat för denna förlängning så var segrartiderna ungefär lika med fjolåret. Men Michaels passertid vid Gunillaberg var två minuter snabbare än fjolårets tätpassering.

Ellinor Huusko, Team Rytger, i damernas tävlingsklass gjorde istället tvärtom och startade lite lugnare. De första två bergspriserna plockades istället av Sara Öberg, Vårgårda. Men till tredje bergspriset så var Ellinor Huusko uppe i tätposition och behöll den i mål. Ellinor satsar främst på landsvägscykel, men såg riktigt pigg och fräsch ut trots en 62km tuff MTB-körning. Trea i mål kom Therese Lindqvist, Kålmården. 

Återigen har vi slagit vårt deltagarrekordi CykelRallarn, och tillslut räknade vi in mer än 700 anmälda. Lite kallare och blåsigare och med några regnstänk vid målgången, jämfört med tidigare årgångar av CykelRallarn. Ett stort grattis till alla åkare för väl en genomförd CykelRallare!

Tack och välkomna tillbaks nästa år (eller redan till LöpRallarn i höst)!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter