Rallarloppen 2

Läget inför Rallarloppet fredag 23 jan

Igår torsdag 22 jan hade tävlingsorganisationen för Rallarloppet möte, där huvudpunkten var det aktuella snöläget och vad vi har att förvänta oss , hoppas på vädermässigt den sista veckan innan loppet nästa söndag 1 feb.
Vi kan konstatera att ett Rallarlopp där vi kan erbjuda skidspår hela vägen mellan Bottnaryd och Hallbystugan nu är uteslutet som alternativ. Snötäcket är för tunt på flera platser för att det ska vara ett gångbart alternativ.
Nu riktar vi fokus på två fina reservalternativ.
Alternativ 1:  Start och mål Bottnaryds IP. Därifrån drar vi spåret direkt till gamla banvallen, som ju är Rallarloppets själ. Ambitionen är att få till ett längre varv 10-20 km med växling av att åka på banvallen och fina skogsvägar. Arbete inleds nu med att packa dessa sträckor med skoter. Vi kikar på olika varianter varför vi inte är låsta vid om det blir 4x10km eller 2x20 km. Här kommer vi inte ha något anmälningstak för antal deltagare.
Alternativ 2: Start och mål Hallbystugan. Här kommer vi i så fall använda befintligt konstsnöspår        2,5km som förhoppningsvis  nu kan förlängas med  en natursnöslinga om ca 1,5 km. Då skulle vi kunna få till ettfin 4-km varv, som i så fall kommer se lite annorlunda ut än fjolårets 4km varv. Snöproduktion vid Hallbystugan körs om tillräckliga minusgrader infaller, blir främst nattetid. Dock kommer vi inte kunna tillverka tillräckligt med konstsnö för ett helt 4km-varv, utan här är vi också beroende av natursnön. Den snö som nu produceras görs främst för att förstärka befintligt konstnöspår  som under natursnön är tunt och smalt på flera punkter efter alla hårda mildväder. Blir det tävling vid Hallbystugan så kan anmälningstak komma ifråga.
Förlängd anmälningstid: För att underlätta för dig som deltagare  i beslutet så förlänger vi anmälningstiden till onsdag 28/1.
Nu  satsar vi allt fokus på att få till ett bra Rallarlopp 2015 och hoppas att temperatur och snöförhållanden är med oss! Vi hoppas du som deltagare också är med oss!  Nästa beslutsmöte i tävlingsorganisationen hålls tisdag 27 jan, tills dess jobbar vi på utifrån våra två alternativ.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter