Rallarloppen 2

snöLägesrapport 16 jan

Fredag 16 januari och på söndag bara två veckor kvar till årets Rallarlopp. Likt hela södra Sverige och stora delar av mellanSverige så har inledningen på vintern 2015 varit mild och snöfattig i Rallarloppsterrängen oxå. Vi har idag ingen natursnö  utmed sträckningen mellan Bottnaryd och Hallbystugan. Det har kommit snö i olika omgångar sedan jul men har lika snabbt smält bort igen.  Konstsnöalternativet med att köra på varvbana vid Hallbystugan likt förra året är ett alternativ men mildvädrena har tagit hårt på konstsnön oxå och snöbädden är för tunn och smal att köra Rallarlopp på.  För att konstsnöalternativ ska komma ifråga så vill vi kunna erbjuda minst 4km varv, precis som i fjol.Hallbystugans konstsnöspår som varit öppet sedan julhelgen är idag 2,5km. Vi behöver alltså vad gäller konstsnö, dels förstärka befintligt spår samt förlänga sträckan för att kunna köra Rallarloppet på konstsnö. Kommande vecka blir avgörande och  nästa helg så ser vi hur utvecklingen varit samt hur det ser ut inför Rallarloppshelgen. Vi vet att det kan  ändras snabbt och med lite kyla och 20-30cm snö ovanfrån så kan vi köra ett Rallarlopp på natursnö.  Vi håller tummarna och laddar på för ett Rallarlopp mellan Bottnaryd och Hallbystugan. Följ utvecklingen här och på vår facebooksida. https://sv-se.facebook.com/Rallarloppen

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter