Rallarloppen 2

Premiär för Jönköpingsklassikern!

Intresset för motions- och klassikerlopp växer över hela Sverige.  Nu kan Rallarloppen ( Bottnaryds IF och IF Hallby SOK ) tillsammans med IK Hakarpspojkarna, Jönköpings Simsällskap, Friskis o Svettis Jönköping samt Team Sportia Jönköping stolt presentera Jönköpingsklassikern.

En lokal klassiker i samarbete med En Svensk Klassiker, där både Rallarloppet och CykelRallarn kommer att ingå.   Jönköpingsklassikern passar perfekt som uppladdning, träning om du siktar på stora, långa klassikerloppen.  Men och minsta lika viktigt , Jönköpingsklassikern passar också lika bra till dig som är mer på nybörjarnivå , inte gjort något motionslopp innan men funderat på testa.  Kanske hör du till dem som tycker att de stora klassikerloppen är för långa. Ja då är Jönköpingsklassikern också ett perfekt alternativ…..nära dessutom!

Jönköpingsklassikern innebär att under en tolvmånadersperiod genomföra:

  • Friskishalvan 10 eller 21 km (landsvägslöpning) den 3 maj  alternativt Salomon Trail Tour Jönköping 10  eller 21 km (terränglöpning) den 6 september
  • Cykelrallarn 35 eller 60 km (mountainbike/stig-grusväg-asfalt) 1 juni
  • Jönköping Open Water 1400 eller 2800 m (simning) 29 juni
  • Rallarloppet 22 eller 40 km (skidor) februari 2015

Du börjar med vilket som helst av loppen och genomför de efterföljande i ordningsföljd.  Du får även räkna längre genomförda distanser vid de respektive loppen. Som bevis på att du genomfört Jönköpingsklassikern är du berättigad till en medalj och ett diplom. Så småningom ska du kunna köpa ett förmånligt klassikerpaket som innehåller både anmälan till de olika loppen i Jönköpingsklassikern.

Från Rallarloppen sida så är vi stolta att ha med två lopp i Jönköpingsklassikern. Vi hoppas och tror att det kommer att öka intresset ytterligare för Rallarloppen. LöpRallarn då…frågar sig vän av ordning? LöpRallarn kommer springas som vanligt i september, men ingår ej i Jönköpingsklassikern. Dock om du ska ta Rallarmedaljen så gäller fortfarande  att under ett och samma år genomföra de långa distanserna inom Rallarloppen på skidor, cykel och löpning. Det finns således många godbitar att välja på, och vi hoppas att både Jönköpingsklassikern och Rallarmedaljen kommer locka ut fler deltagare i Rallarloppsspåren!

Läs o hör mer om Jönköpingsklassikern från pressträffen 14 april

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter