Rallarloppen 2

Bra kämpat

Rallarloppet 2014 är i mål efter en intensiv dag vid Hallbystugan. Vi från arrangörshåll hoppas att ni haft en bra dag i skidspåren, trots reservalternativet med konstsnö och varvbana samt det milda vädret och sugande föret. Det blev ju ett rejält klisterföre när plusgraderna drog in natten mot söndag, som säkerligen ställde till lite bryderier vad gällde valet utav valla o smorning. Därför var det extra glädjande att sedan se hela startfältet med 330 skidåkare glida iväg i god disciplin från startlinjen kl 10 i morse. Det härliga rasslet av många skidåkare på en o samma gång är alltid en speciell känsla.

Ännu mer glädjande var att följa er alla utmed spåret, kämpandes, varv efter varv, med hägrande målet i sikte, till den sköna målgången. Allra snabbast och vinnare i huvudklasserna över 40 km blev Sandra Knoll Stockholms RK och hemmåkaren Oskar Lund IF Hallby SOK. För Oskars del var det andra raka segern i Rallarloppet och han skriver in sig som en historisk dubbelsegrare. Vi hoppas att det är fler som kan känna sig som segrare när dagen summeras, kanske nådde just du ditt personliga mål med loppet. Med fyra veckor kvar till Vasaloppet så är det säkert många av er som har siktet inställt mot Sälen-Mora i något av Vasaloppen. På www.vasaloppet.se kommer ni kunna hitta seedningstabell redan under den kommande veckan förhoppningsvis. Nu önskar vi bara att vintern får stanna kvar under februari och mars så att alla vi som gillar snö o skidor kan få njuta av mer skön skidåkning och flera långlopp och gärna då på natursnö också .

Stort Tack till dig som deltagare, bra kämpat, samt tack till alla ni andra som med er närvaro förgyllt denna dag. Ett speciellt tack också till alla härliga funktionärer som ställt upp mangrannt, bra jobbat!

Tävlingsledningen, Bottnaryds IF , IF Hallby SOK

Gm

Tomas Pettersson Hjelmkvist

Bitr tävlingsledare o speaker

Etiketter: rallarloppet

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter