Rallarloppen 2

Info inför Rallarloppet 2 feb

Förberedelserna inför söndagens Rallarlopp pågår för fullt. Igår måndag så fastslogs hur start, mål, varvning vid Skidstadion samt övrig bansträckning kommer att se ut. Vid Hallbystugan så har nu vattendammen för konstsnö tömts  och snötillverkningen avslutats i söndags morse.  Stora snöhögar har producerats för att förlänga spåret till den 4km slinga som vi kommer använda.

Ni som var med 2012 och 2009 kommer att känna igen er.  Förutom konstsnö så kompletterar vi idag med snökaravan lastbilar från Råslätts IP. Isskrapet från bandyplan är i stort samma slitstarka konsistens som konstsnö, dvs väldigt bra snö för skidspår. Det bäddar för hårda och fasta spår till söndag. Får vi tillskott av  ca 10cm natursnö under veckan så kommer vi förlänga varvet med ytterligare någon km, vilket vi kan göra på kort varsel fre-lör.  Varvet kommer ha dubbla spår runt om, samt vissa partier med 3-4 spår.

Starten söndag kommer ske kl 10.00 för samtliga klasser i både Rallarloppet och KortRallarn.  Hela tävlingscentrat är förlagd till Hallbystugan, med parkering och all service, omklädning, wc, servering, nr-lappar, efteranmälan och seedning.
Vi har drygt 200 föranmälda åkare när anmälan stängde i går kväll. Nu gäller efteranmälan på plats söndag morgon vid Hallbystugan.  Vi garanterar att samtliga som kommer o vill efteranmäla sig söndag kommer att få startplats. Rallarloppet är seedningsgrundande för Vasaloppet och KortRallarn seedningsgrundande för TjejVasan. Rallarloppet ingår också i Smålands Långloppsserie och blir i år första loppet i serien, då både Amokabelloppet och Nybroloppet pga snöbrist tyvärr tvingats ställa in.

Fullständigt PM med all info kommer att  publiceras fredag em.  Karta över banan ses nedan, banprofil kommer innom kort.
Känn dig varmt välkommen till Rallarloppet  vid Hallbystugan 2014!

Etiketter: rallarloppet

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter