Rallarloppen 2

Välkommen till Rallarloppet 2 feb!

Det blir ett Rallarlopp även den hittills  snöfattiga o milda vintern 2014. Vi inom arrangörstaben har väntat in i det sista för att invänta , hälsa välkommen en skön väderprognos som utlovar något som kan kallas lite rejälare snöfall. När nu väl kylan o vinterkänslan kommit till Vätterbygden i mitten på januari så har nederbörden uppifrån i stort sett upphört.

Idag finns ett alledeles för tunt snötäcke utmed ordinarie Rallarloppssträckning mellan Bottnaryd och Hallbystugan. Det varierar mellan 2-10cm, vilket alla förstår inte går att göra några skidspår i. Vi behöver egentligen inga stora mängder men i alla fall 20-30cm för att kunna erbjuda fina förhållanden banan igenom.

Därför är beslut taget onsdag 22 jan att Rallarloppet 2014 kommer att skidas på konstsnöspår  vid Hallbystugan. Ni som varit med 2009 och 2012 kommer att känna igen er, vilket är de åren vi kört Rallarloppet på konstsnöalternativet vid Hallbystugan.

Hallbystugan erbjuder idag 2,5 km konstsnöspår, vilket håller på att förlängas och ska till Rallarloppet erbjuda ett 4km varv. Det blir en Rallarloppsbana med varierad åkning, mestadels stakning  men med en lång fin slakmota / varv. Antal varv blir preliminärt 10 st för 40 km och 5 för KortRallarn, men detta spikas definitivt under nästa vecka. Vi kommer lägga ut baninfo mm under nästa vecka.

Fokus för oss inom Rallarloppsorganistationen är nu att kunna erbjuda så bra o rättvisa förhållanden som det  går på en varvbana.  Fördelen med konstsnön är att det blir hårda och fasta spår med riktigt bra stavfäste.

Ett led i detta är att begränsa antalet deltagare till 300. Detta gäller då totalt för både Rallarloppet 40km och KortRallarn, eftersom vi kommer köra en gemensam start. Vi har ordinarie anmälan fram till 27/1, därefter gäller direktanmälan. Vi har idag ca  100 föranmälda, så vill du vara säker på startplats så skicka in din anmäla nu. Vi är övertygade om att detta kommer bli en bra skidfest ändå, precis som 2009 och 2012.  Men vi är såklart ledsna över att inte kunna erbjuda den unika Rallarloppkonceptet från Bottnaryd till Hallbystugan som vi vet lockar så många skidåkare och som skapar Södra Sveriges Största Skidfest!

Nu blir det reservalternativet och denna snöfattiga o milda vinter så är inte det fy skam heller. Ni är säkert många som längtar efter att få testa om barmarksträningen har gett resultat. Kanske ska du åka Vasaloppet eller TjejVasan, ja då  har du alla möjligheter att åka till dig ett bättre startled med en bra Rallarloppsinsats.

Varmt välkomna till Rallarloppet 2014!
Arrangörstaben  Bottnaryds IF, IF Hallby SOK

Gm

Tomas Pettersson Hjelmkvist
Bitr tävlingsledare Rallarloppet
Tomas.pettersson@rallarloppet.se

Etiketter: rallarloppet

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter