Rallarloppen 2

Rallarloppet 2017

Rallarloppet 2017 genomfördes med både start och mål vid Hallbystugans konstsnöanläggning. Då den snöfattiga vintern omöjliggjort skidföre grundsträckningen mellan Bottnaryd och Hallbystugan så blev det reservalternativet med varvbana om knappa 4 km.  För de som åkte 40km så gällde 11 varv och 5 varv för KortRallarn.  Temperaturen låg runt 0-strecket samtidigt som blöt nysnö blandade sig i konstsnön. Ett rejält vallningsföre som satte åkarna på rejäla prövningar. Herreliten valde flera att staka men för stora flertalet så var det ett hazardspel innan loppet att hitta rätt smorning. När starten gick så var det ett ymnigt snöfall men som sedan upphörde och spåren blev istället glatta och snabba.
I herrarna huvudklass så utvecklades loppet till en hård tvekamp mellan Erik Nero Mullsjö SOK och Edvin Claesson IF Hallby SOK. Redan vid spurtpriset efter tre varv så var de två i täten med Erik som först. Så lång i loppet var även loppets trea Jakob Hjelmåker Axa SC med i täten och även Henrik Ulldahl Jönköping OK som segrade i herrar-40.   
När loppet skulle avgöras efter 11 körda varv och 40 km så var Nero och Claesson sida vid sida men där Nero var allra starkast sista metrarna vann till slut med 2 sek.  Detta var Erik Neros första seger i Rallarloppet efter flera topplaceringar senaste åren.
I damernas huvudklass så var det aldrig någon strid om segern utan där var duktiga Anna Green Tenhults SOK i en klass för sig och segrade i överlägsen stil. Det var även Annas första seger i Rallarloppet , där hon har ett par pallplaceringar sen tidigare.
Snabbast över halva distansen 20 km i KortRallarn var  unge duktige Joel Björnlinger IK Vista blott 14 år!  Bland tjejerna i KortRallarn så hemmaåkaren Kristin Barkman IF Hallby SOK allra snabbast.
Likväl som elitåkarna satte färg o prägel på loppet så gjorde ju det stora antalet motionärer fina prestationer i det kämpiga föret!
Innan start så hedrades Rallarloppets grundare och IF Hallbys starka ledare under många år, Bengt Ragnar med minnesord och en tyst minut. Bengt avled bara dagar innan årets Rallarlopp. Han blev 89 år.
Stort tack till alla deltagare, publik , ledare och funktionärer för årets Rallarlopp.
För mängder av fina bilder och filmklipp, se Rallarloppens facebooksida.
https://www.facebook.com/Rallarloppen/
Foto Eskil Laago och film Ulf Björkman
Välkomna åter 4 juni för CykelRallarn!
Tävlingsledningen/ Rallarloppet
                                                        

OM Rallarloppet - ett riktigt skidlopp!

Ett av få skidlopp, vid sidan av Vasaloppet, där du förflyttar dig mellan två orter. Vi kör detta lopp ifrån Bottnaryd till Hallbystugan, Jönköping. Efter starten går banan upp över klintabacken tillbaka till Bottnaryd, (ca 9 km), vidare ut på den gamla Ulricehamnsbanan från 1940. Därefter ut mot Dumme mosse med 2865 hektar ödsliga vildmark! För att till sist avsluta inne i Hallbyterrängen. Är inte snötillgången tillräcklig för originalsträckningen så har vi beprövade alternativ, (3 stycken), för att kunna genomföra tävlingen.

Tävlingen är seedningsgrundande för Vasaloppet, Tjejvasan och ingår i Smålands långloppsserie. 

loading...
loading...

Rallarloppet är seedningsgrundande till Vasaloppet.

Fullfölj alla Rallar-loppen under 2016 så har du förtjänat Rallarmedaljen!